Tmavá bio čokoláda AJALA - Kakaové nibsy

Kód: 994/S1395
Značka: AJALA
120 Kč
Skladem

70% CACAO 100% LÁSKY :)

 Extra čokoládová tabulka s křupavými kousky kakaových bobů, která potěší především fanoušky nefalšované kakaové chuti a ty, kteří hledají nekompromisní zdroj energie.

Kakaové nibsy získaly v roce 2022 bronzovou medaili na prestižní mezinárodní soutěži International Chocolate Awards.

 

JEMNĚ PRAŽENO, MLETO ŽULOVÝMI KAMENY, TEMPEROVÁNO, S LÁSKOU BALENO.

Detaily produktu:
  • Původ cacaa: blend výběrových kakaových bobů
  • Obsah kakaového podílu: 70%
  • Složení: bio kakaové boby, bio sušená třtinová šťáva, bio kakaové nibsy 15%
  • Váha: 45 g 
 

Kakaové nibsy jsou drcené kakaové boby zbavené slupek, ze kterých vytváříme mletím v melangeru jemnou čokoládovou hmotu. V tomto případě ale přidáváme do čokolády těsně před odléváním tabulek ještě extra porci nibsů navíc, díky čemuž v ní zůstávají neodolatelně křupavé kousky. Tato tabulka je takové naše dvojité čokoládové espresso a je jasnou volbou nejen pro opravdové milovníky kakaové chuti, ale také pro sportovce. Ti ji ocení zejména pro jednoduché složení, stabilní přísun energie a vysoký obsah antioxidantů.

Základem této čokolády je náš speciální blend výběrových kakaových bobů, které pochází od drobných pěstitelů kakaa ze severní části karibského ostrova Haiti, z deštného lesa Semuliki v Ugandě a ze středoamerické Nikaraguy. Všechny naše boby jsou single origin, což znamená, že pochází z pouze jednoho konkrétního regionu. Mícháme je tak, aby se jejich přirozené tóny, charakteristické pro místo původu, doplňovaly a vytvořily s ostatními surovinami novou harmonickou chuť.  

 

Může obsahovat stopy sušených skořápkových plodů.

 

přírodní materiály, veganské materiály, biobavlna
vraceni zdarma
obchod, výdejna e-shopu, showroom v Praze ETIKBUTIK

Detailní popis produktu

Popis produktu není dostupný

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

MISE ČOKOLÁDY AJALA

Chceme ukázat, jak doopravdy chutná pravá čokoláda připravená jen z výběrových kakaových bobů a třtinové šťávy. Taková čokoláda, která není nezdravou cukrovinkou, ale opravdovým pokrmem bohů plným chuti a zdraví prospěšných látek. Chceme vytvářet udržitelné vztahy mezi námi, farmáři i lidmi milujícími čokoládu a zodpovědným přístupem se starat o blaho naší planety.

Výroba čokolády se stala zapomenutým uměním. Přitom ještě za první republiky bylo Československo třetím největším zpracovatelem kakaových bobů na světě. S Ajalou navazujeme na tuto tradici a snažíme se dělat s pomocí starých metod i moderních postupů tu nejlepší čokoládu na světě.

Používáme výběrové kakaové boby z ověřených destinací, jako jsou Střední a Jižní Amerika. Dbáme na to, aby šlo o původní oblasti, kde byly boby pěstovány odjakživa. Díky tomu víme, že je o rostliny výborně postaráno . Důkazem je jeho výtečná chuť, s níž se běžné kakaové boby nemohou srovnávat.

Všechny naše čokolády osobně vyrábíme v Česku, konkrétně v Brně. Jen tak můžeme zaručit 100% kvalitu a zodpovědný přístup ke každé jednotlivé tabulce.

Vše souvisí se vším a vytváření udržitelných vztahů s dodavateli i přírodou je naší největší prioritou. S farmáři spolupracujeme buď přímo nebo co nejtěsněji. Dostanou tak za kakao více peněz, zlepší kvalitu svého života a mají větší motivaci starat se o kakaovníky ještě lépe. Výběrové kakao roste ve stínu vysokých stromů, takže jeho pěstování přispívá k záchraně pralesa. Na obaly využíváme ručně tištěné papíry Calico z Česka a snažíme se nacházet místní zdroje i u dalších surovin.